Zo draag je de naakte jurk | Fashionchick

2022-04-21 08:03:38 By : Ms. Clothing Factory Winniee

De echte ‘naakte’ jurk is vooral terug te zien op de rode loper. Maar ook in het alledaagse leven kun je jezelf nog steeds verhullen in stof en toch deze nude-trend uitproberen. Wij vertellen je hoe. 

De naked dress-trend heeft zeker een comeback gemaakt. Kun je de jurk van Kim Kardashian nog herinneren? Zij droeg een ultrastrakke wetlook-jurk. Een nog recenter voorbeeld is Zendaya op de rode loper van het Venice Film Festival. Met haar lange, leren avondjurk kopieerde ze Kim op een subtiele manier. En wist je dat Marilyn Monroe in 1962 één van de eerste was die deze ultrasexy jurken droeg? Tijdens haar bekende verjaardagslied voor president Kennedy verscheen zij op het podium in een gewaagde outfit.

Tegenwoordig lijken de naakte, nietsverhullende jurken in twee kampen te zijn verdeeld. Het ene kamp draagt letterlijk een doorzichtige stof met al dan niet strategisch geplaatste niet-doorzichtige materialen en het andere kamp draagt strakke bodycon-jurken in verschillende nude-tinten. Maar om in een volledig transparante jurk op een feestje te verschijnen, gaat voor de meesten te ver. De strakke huidskleurige jurk zoals die van Zendaya, is dan een stuk toegankelijker en draagbaar. 

Lang Gebreide Jurk Dames Bruin

Blousejurkje 1863 by - PREMIUM Driekwartmouwen

Ecru Mini Jurk Shc0001 Sweat Dress

Ashley Brooke by heine | OTTO

Het geheim achter deze jurken draait om optisch bedrog. Het lijkt in een oogopslag alsof je helemaal geen jurk draagt, dus het kiezen van een jurk in je eigen huidskleur is van groot belang. Daarnaast zijn bepaalde stoffen en vormen hier ook meer geschikt voor dan andere. Een nauwsluitende jurk geeft bijvoorbeeld sneller het idee van een tweede huid dan een wijdvallende stof. En leer zorgt al gauw voor een strak en naakt silhouet.

Zoals bij alles in de mode is het altijd belangrijk om je eigen twist aan de trends te geven, zo ook aan deze. Je kunt prima een huidkleurige katoenen strakke jurk combineren met zwarte chunky laarzen en je hebt verschillende looks en trends naast elkaar.  

Show your skin - tips voor een nude of transparante look

4 Moderegels die we los kunnen laten

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Dit is de ideale roklengte voor jouw figuur Stijladvies Lees ook Kledingstukken met dierenprints - zo draag je ze Stijladvies Lees ook Cut-out-tops zijn een trend, maar hoe combineer je ze? Stijladvies Lees ook 5 nieuwe manieren om je spijkerjack te dragen Stijladvies Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Dit is de ideale roklengte voor jouw figuur

Kledingstukken met dierenprints - zo draag je ze

Cut-out-tops zijn een trend, maar hoe combineer je ze?

5 nieuwe manieren om je spijkerjack te dragen

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.